Hej ho, hej ho do innej gildii by się szło! ;p
ooo to genialnie wręcz
Dziękuję bardzo Aneczko
micholand Wysłana ilość: 473
Przeznaczenie Wysłana ilość: 277
Zielona działka Wysłana ilość: 255
Palmetka Wysłana ilość: 184
magik Wysłana ilość: 158
Jagódki Wysłana ilość: 152
ILLUSION Wysłana ilość: 128
Kiki Garden Wysłana ilość: 126
stolica Wysłana ilość: 109
marianika. ;* Wysłana ilość: 91
verlandia Wysłana ilość: 62
kieruuum Wysłana ilość: 59
moj rai Wysłana ilość: 58
Wody Jordanu Wysłana ilość: 56
dodziowy Wysłana ilość: 53
Paquerette ;D Wysłana ilość: 48
Szparagowo Wysłana ilość: 46
Eingrap Wysłana ilość: 42
krasnal99 Wysłana ilość: 41
zielona ogrod Wysłana ilość: 40
Ańń_PL Wysłana ilość: 40
tuiteraz Wysłana ilość: 37
Agropolia Wysłana ilość: 34
Pomarańcza03 Wysłana ilość: 34
bajkowa kraina Wysłana ilość: 29
Blacksun Wysłana ilość: 27
ogród pod różą Wysłana ilość: 25
Ptysiowo Wysłana ilość: 25
rolnik500 Wysłana ilość: 25
niki806 Wysłana ilość: 25
Midnight Wysłana ilość: 24
Ogrod_Basi Wysłana ilość: 24
magda2004 Wysłana ilość: 24
niccoland Wysłana ilość: 23
Bulanda Wysłana ilość: 22
mirabilandia Wysłana ilość: 22
Tulipan ;] Wysłana ilość: 21
Moonlight Wysłana ilość: 20
Layla Wysłana ilość: 19
polinezja_del-1259657095
Wysłana ilość: 18
Olikowo Wysłana ilość: 18
MyGreenWorld Wysłana ilość: 17
HeLLsinki Wysłana ilość: 15
aronowski Wysłana ilość: 14
Gardenworld Wysłana ilość: 14
Gerard Wysłana ilość: 14
świrkowo Wysłana ilość: 13
betias1 Wysłana ilość: 11
madziogród Wysłana ilość: 11
Crowling Wysłana ilość: 10
bulikuli Wysłana ilość: 10
Fresh Wysłana ilość: 8
rithol_del-1261821824
Wysłana ilość: 8
Twój ID Wysłana ilość: 8
Castin Wysłana ilość: 7
Żarek Wysłana ilość: 7
GRAJEWO1 Wysłana ilość: 7
LIGA007 Wysłana ilość: 6
Zalesie Rzesz Wysłana ilość: 6
kochanie Wysłana ilość: 6
panczo Wysłana ilość: 6
nargiza Wysłana ilość: 5
camelowo Wysłana ilość: 5
Antila Wysłana ilość: 5
Bocja_del-1256989093
Wysłana ilość: 5
Ogród Elfa Wysłana ilość: 4
GardenGold Wysłana ilość: 4
aniołki Wysłana ilość: 4
Heser Wysłana ilość: 4
jagodowy ogród Wysłana ilość: 3
NaTaLkaA ;*_del-1260773185
Wysłana ilość: 2
sysy Wysłana ilość: 2
Łosiska Wysłana ilość: 2
nowy ogród Wysłana ilość: 2
gardenDasia Wysłana ilość: 2
bajkowo Wysłana ilość: 2
MyLand Wysłana ilość: 2
Olszyna Wysłana ilość: 2
MuChÓw Wysłana ilość: 2
lukasz114 Wysłana ilość: 1
ogródek Julci Wysłana ilość: 1
miniaturnik Wysłana ilość: 1
Em. Wysłana ilość: 1
henek Wysłana ilość: 1
ziemniakowo Wysłana ilość: 1
Zielona"Trawka" Wysłana ilość: 1
I miejsce: micholand- 240 palm; Nagroda: 200 śliwek, 100 jabłek i 1100 marchewek
II miejsce: Zielona działka- 72 palmy; Nagroda: 100 cukinii, 100 oberżyn i 100 malin
III miejsce: Przeznaczenie- 44 palmy; Nagroda: 100 sałat, 100 rzodkiewek i 100 pomidorów
Gratulujemy, nagrody wyślemy na umowę.
Pragnę też podziękować wszystkim, którzy się włączyli do zabawy a szczególnie magikowi, Palmetce, ILLUSION, Kiki Garden, Ańń_PL, Blucksun, no i oczywiście Agropolii, która zasłużyła na wyróżnienie, ponieważ z 21 miejsca od końca awansowała na 23 od początku palmowe listy i w czasie trwania konkursu prawie 6- krotnie powiększyła swój zbiór palemek. Agropolia otrzyma bukiet 100 róż.
Jeszcze raz serdecznie gratuluję wygranym i dziękuję a udział w konkursie!!!
Specjalne podziękowania kieruję do naszego przewodniczącego, który ufundował nagrody w tym także nagrodę dla mnie za organizację konkursu. Dziękujemy Olafie!
Moderator
dziękuje.
ta zabawa i rywalizacja zachecila nas bysmy czesciej oddawali palmy,poniewaz szybciej powstanie NASZ CUD ŚWIATA tak wiec naprawde sie oplacalo. ;]
POZDRAWIAM! ;*
_____
Ankaa <33 Ańń... (jak chcecie ;p byle nie Ania)
Ogród:Ańń_PL
oj tak opłacało się wydać wszystko na palmy dla bukietu róż na który muszę czekać do następnego poziomu
ale co mi tam
chyba nie uciekną
tym bardziej, że to już niedługo
Moderator
heh.
Trochę się obawiałam tego, że ktoś nie będzie mógł od razu odebrać nagrody. Pomyślałam jednak, że skoro ktoś odda najwięcej palemek z całej gildii, to będzie już na bardzo wysokim poziomie. Nie przewidziałam, że znajdą się tak ambitne skrzaty jak Agropolia, która dopiero raczkuje, a mimo tego znacząco przyczyniła się do budowy naszego cudu.
Jak już zaczęłam przemowę, to muszę dodać, że nasz Ańń bardzo pozytywnie mnie ostatnio zaskakuje. Tak trzymaj kochana!
Podsumowanie konkursu i wstępne podsumowanie naszych działań na koniec roku
Chciałabym dodać, że przykład Agropolii potwierdza słuszność działań Olafa, który przyjmując nowych członków gildii nie kieruje się kwotą krasnotalarów na ich koncie ani poziomem w grze. Niestety wciąż mamy tu osoby z najwyższych list w rankingach ze względu na liczbę zgromadzonych kt i poziomu, które na liście budowy cudu znajdują się na szarym końcu z liczbą 2-3 palm. 26 ogrodów nie włączyło się w ogóle do świątecznego konkursu.
Budowa cudu trwa bardzo długo. Nie może być tak, że większość skrzatów odda kilka palemek dla świętego spokoju i na tym poprzestanie, a 20 skrzatów będzie przez rok pracować, żeby reszta mogła cieszyć się ewentualnym sukcesem.
Sukcesem, który przy obecnym tempie budowy nastąpi za 67 lat. Tak tak... Mój mąż, który pomaga mi w grze będzie miał wtedy magiczne 99 lat. Nie wiem, czy będzie mógł się cieszyć sukcesem ze względu choćby na słaby wzrok i słuch... ;p
Z pewnością wszyscy bardzo szanujemy naszego Przewodniczącego za to, że nie narzuca nam liczby palemek do oddania i nie wyrzuca skrzatów, jeśli nie budują cudu przez pewien czas, ale stawia na dobrą atmosferę. W tej kwestii wszyscy się zgadzamy. Wydaje mi się jednak, że jest w naszej gildii sporo krasnali, które wstąpiły do gildii z ciekawości i dawno znudziła im się zabawa, a blokują miejsce tym, który chętnie włączyliby się do zabawy. Czasem dostajemy nawet kilkanaście podań dziennie od nowych członków! Niestety część z nich nawet nie ma pojęcia o co chodzi w gildii i kiedy dowiadują się, że trzeba coś oddawać są zdziwieni.
Obiecuję wznowić korespondencję z graczami, którzy zasnęli snem zimowym i zapytać czy po przebudzeniu chcą się dalej bawić, czy wolą zabrać swoje zabawki i oddać miejsce innym.
W Nowym Roku czas na zmiany! Życzę sobie i Wam dużo zmian na lepsze w 2010!
Popieram i obyśmy w tym roku już mogli zobaczyć pierwsze palmy w widoku naszego Cudownego Cudu
i aby dalej nam się mile pracowało
Moderator
ja teraz zbieram kase i cala wydaje na palmy ;D
lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Ogród:Ańń_PL
Autorka: Ankaaa <33
Moderator
haha. xD ;D